Therapeutische massages

Fybromyalgie

Fibromyalgie massage (weke-delen reuma). Deze massage verlicht bij fibromyalgie de pijn, angst en somberheid. Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Bijvoorbeeld bij fibromyalgie staat het lichaam onder stress. Met andere woorden het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand. Deze massage is speciaal voor Fibromyalgie patiënten. Behandeling van weke-delen reuma/reumatische aandoeningen zoals: pijn, angst en somberheid. Tevens: slapeloosheid, vermoeidheid, depressiviteit, hoofdpijn, stijfheid, concentratiestoornissen en darmklachten

Dry Cupping therapeutische massage

In de Chinese geneeswijze wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en stagnaties in de energiedoorstroming opheft. Wanneer is cupping therapie nodig? - Spier- en gewrichtsklachten - Hoofdpijn, migraine en duizeligheid - Rug- en schouderklachten - Maag – en darmklachten - Zwakke spijsvertering - Fibromyalgie Klachten/Reuma - Chronische pijnklachten zoals stress en overbelasting - Chronische verkoudheid en astma, hoest en beginnende griep - Vooral bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine, rugklachten en spier- en gewrichtspijnen is Cupping zeer effect en snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefsel verslakking/verzuring opgeheven. Na een Dry Cupping Behandeling voelt men zich over het algemeen mentaal en fysiek een stuk beter!

Dry Needling therapie

Heb jij wel eens last van verkrampte spieren of (chronische) spierklachten? Dan is een dry needle behandeling mogelijk een goede oplossing om van je klachten af te komen. Alle pijnklachten waarbij triggerpoints (mede) de oorzaak zijn, kunnen behandeld worden met dry needling. Denk hierbij aan: -Pijnlijke/stijve spieren en gewrichten (bijvoorbeeld bij schouder-, knie- en heupklachten), aandoeningen van de wervelkolom (lage rug, nek), aandoeningen aan de arm, zoals een tennis-/golfersarm, hoofdpijnklachten, ook bij verkorte spieren of spieren die door operaties of ongelukken niet goed willen herstellen, wordt Dry Needling vaak succesvol toegepast. Patiënten zijn zeer positief over de effecten van Dry Needling. Herstel van de klacht is namelijk snel en vaak direct merkbaar. Directe ontspanning en herstel van de stofwisseling in de spier zelf, resulteren in een snelle pijnafname en functieherstel van de spier.

BYE BYE CELLULITE

De huid wordt stevig gemasseerd in combinatie met cups, vocht en afvalstoffen worden afgevoerd, cellulitis en zwangerschapsstriemen worden zichtbaar verminderd.

RELAXING MASSAGE 30 MINUTEN

Een heerlijke rug, schouder en nek massage.

STRESS THERAPIE MASSAGE

Een combinatie van vloeiende strijkbewegingen, zacht of stevig (druk naar wens) met een blend van aromatische oliën die zorgen voor diepe ontspanning.

Voetreflexzone Therapie

Voetreflexzone Therapie kan helpen lichaam en geest in balans te brengen. Onopgeloste problemen kunnen energieblokkades veroorzaken. Het lichaam is in balans, wanneer de levensenergie ongehinderd kan stromen. Wanneer dat niet het geval is, kunnen ziekte, pijn of andere klachten ontstaan. Er zijn goede resultaten behaald bij b.v.: - whiplash - ischias – hernia – rug- nek en schouderklachten - gewrichtsklachten - bekkeninstabiliteit - Tennis- golfersarm en hielspoor - Spierkramp - Aangezichtspijn - Stress en gespannenheid - Slaapproblemen - Hoge bloeddruk - Hormonale problemen (menstruatie- overgang- zwangerschap- en wens) - Hoofdpijn en migraine - Blaasproblemen en klachten van de vochthuishouding - Maag- en darmklachten - Huidaandoeningen (b.v. acné – eczeem) - Moeheid (burn-out) - Autisme

De Ayurvedische massage

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De massage:
  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burn-out, spijsverteringsklachten en hoofdpijn
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten geheel of gedeeltelijk in het aanvullende pakket.

Tarieven voor Natuurgeneeskundige Consulten

30 minuten … €35
60 minuten … €60
75 minuten … €72,50
90 minuten … €80
Afspraak maken
Chat openen